Skip to main content

Besök alla våra deltagare i hela vår kommun samt konstnärer och hantverkare på Storgatan.

Lördag 10–16.00 och söndag 11–16.00*

Invigning utanför Sparbanken lördag 10–12.00.

Konferencier Kajsa Norrby, Långrådna Kultur

Informationstält om Kultur & Skördefesten

Försäljning och demo av Mossebo Gårdsbutik & Rökeri

Kulturskolans elever spelar och dansar

Waldemarsviks IF deltar med aktivitet för barn och unga

Försäljning från Gryts Handelsträdgård

Rundtur med häst och vagn från Natur & Hälsa

Föreningen Kämparna säljer mat från mellanöstern

Bepart visar lantbruksmaskiner

Hållplats - Konst & Kulturförening för barnen

*Reservation för ändringar samt enskilda deltagares öppettider.

Besöksmål

Här hittar du alla fantastiska besöksmål i kommunen som har öppet under Kultur & Skördefest. Fler fylls på vartefter.

Enskilda deltagares öppettider kan variera, läs mer på varje verksamhets hemsida som du hittar under “mer information”.

Valdemarsviks bibliotek

Valdemarsviks bibliotek har workshop för barn lördag kl. 11-13. På samma plats på söndag kl. 11-13 håller Konst och Kulturföreningen Hållplats workshop för barn och unga.

Mer informationHitta hit

Valdemarsviks Turistbyrå
Utställning Nils Liedholm

Turistinformation. I lokalerna kan du även besöka utställningen om Nils Liedholms liv och karriär.

Mer informationHitta hit

Kärlekens Trädgård

Rosor, perenner, träd i höstfärger, klippta buskar och häckar, utställningar med skulptur och måleri, ny mosaik på gång. Välkomna mellan 10.00-17.00. Fri Entré!

Mer informationHitta hit

Design Viktor Lenper

I Viktor Lenpers studio hittar ni silversmycken, inredningsdetaljer med Valdemarsviken och en mängd andra utvalda verk inom svenskt hantverk och design. Här arrangeras också konstutställningar med konstnärer med lokal anknytning.

Mer informationHitta hit

Anca lantbruk

Vi har ett lantbruksföretag med uppfödning av lamm, nöt och höns. På gården finns en uthyrnings stuga. (bokning via aribnb). I vår skinnbod har vi försäljningen av lamm/ koskinn, ägg i lösvikt och hästskokonst samt en loppisbod.

Mer informationHitta hit

Holmtebo Gårdsbutik

Gårdsbutik med delikatesser och lite hantverk från många lokala producenter. Både närodlat och härodlat! Fika med hembakat finns under skördefesten.

Mer informationHitta hit

Verkissage, SMP AB

Vernissage i en verkstad. SMP AB är en mekanisk verkstad som sysslar med
legotillverkning.Konstnärer ställer ut tavlor, verk i produktionen som ger ett spännande möte.

Mer informationHitta hit

Svenska Presenter

Presentbutik inrymd i en ladugård. Här finns bl a smide, glas, textil och keramik. Stort utbud av plädar från Klippan, keramik från Mateus, smide från hemslöjdsprodukter. Enkel kaffeservering.

Mer informationHitta hit

Mixdala & Tolsum Gårdsbutik

Försäljning av närproducerade råvaror och säsongsanpassade produkter. Såsom ägg, honung, grönsaker samt saft, sylt, vaxljus mm. Även jul-kransar, halloweenpumpor och gravdekorationer. Självplock av solrosor till insamlingen ”solrosor i kampen mot barncancer”.

Mer informationHitta hit

Ringarums Hembygdsförening

Öppen hembygdsgård, visning av husmodeller, Sagostig. Lokala aktörer ger info/säljer bl.a. honung, sylt, skorpor, böcker. Eftersök o vilt i trafiken samt restaurering av möbler. Kaffeservering o Loppis.

Vi håller öppet på Hembygdsberget klockan 11.00-14.00.

Mer informationHitta hit

Djur & Trädgårdsbutiken

Djur & trädgårdsbutik med allt för husdjur och trädgård. Vi har även blommor och fröer.

Mer informationHitta hit

Finnö Fisk

Förädlar Fisk och vilt enligt gammal röktradition med vedeldad rök. Mustar frukt. Röker eller mustar dina råvaror vid behov. Försäljning av godsaker vi hittar på marknaden  t.e.x. revben och fläsk från Glada Utegrisar. bland annat.

Mer informationHitta hit

Mossebo Rökeri

Har öppet i butiken både lördag och söndag. Vi kommer servera vildsvinskebab och viltburgare på Sparbankstorget på lördagen bland annat.

Mer informationHitta hit

Gryts Handelsträdgård

Vi är en modern trädgård med bohemisk känsla som samlar egenodlade grönsaker och blommor med egenimporterad inredning från olika delar av världen. Här kan man njuta av medelhavskänsla från mars och framåt. Trädgården förändras efter säsong och beroende på när man kommer så ser utbudet olika ut.

Mer informationHitta hit

Gusums Bruksmusem

Produkter, maskiner och dokument från en nära 350-årig industriepok. Mässingsföremål och blixtlås är de mest kända produkterna men utgör bara en liten del av över 10 000 olika artiklar som framställdes. Försäljning av produkter, böcker m m.

Simon Wallin spelar egna låtar med berättande texter på svenska. Simon har rötterna i visan och folkmusiken och kommer denna dag, spela några av sina egna låtar samt folkmusik på nyckelharpa och dragspel, medföljer gör även Simon Härnbro på gitarr.

Mer informationHitta hit

Skönero Köttbutik

Välkommen till vår obemannade köttbutik på Skönero. Här hittar du närproducerat kött av högsta kvalité. Fördelarna med närproducerat kött är många. Korta transportsträckor värnar inte bara om miljö och djurens välmående. Det reducerar även stresshormoner och mjölksyra i musklerna, något som bidrar till ett bättre, mer välsmakande kött.

Mer informationHitta hit

Waldemarsviks Träbåtsförening

Waldemarsviks Träbåtsförening är en ideell förening i Valdemarsviks kommun. Föreningen bildades år 2000 och har idag omkring 150 betalande medlemmar.

De flesta medlemmarna bor inom Östergötland. Föreningens ändamål är att främja båtlivet och låta träbåtskulturen leva vidare. Föreningen bedriver sin verksamhet vid Storängen, ett område där det tidigare fanns en trävaruhandel och hyvleri. Området är lämpligt för föreningens verksamhet med möjlighet till båtuppläggning vintertid och lokaler som kan användas för de båtrenoveringar som medlemmarna utför på egna och föreningens båtar. Sommartid finns båtarna i träbåtshamnen i centrala Valdemarsvik. En turistattraktion där man kan strosa på bryggorna, njuta av vackert bevarade och vårdade träbåtar av olika slag. Föreningens största evenemang är Waldemarsviksrodden, ett evenemang i förra sekelskiftets anda, med rodd utifrån Valdemarsviken och skärgårdsmarknad på kajen. 

Mer informationHitta hit

Holmtebo Skinnbod

Holmtebo Skinnbod ligger i gamla Holmtebo by. Vi har får och lammskinn i olika färger, en del är glansiga och lockiga, andra är mycket mjuka och tjocka. Här finns handtvättad ull och kuddar av gotlandskinn.

Mer informationHitta hit

Gusums Hembygdsförening

Gusums hembygdsförening vill ge information och kunskap om bygdens natur, kultur och innevånares verksamheter i nu- och dåtid. Den 1-2/10 finns vi finns på hembygdsgården i Lill-Åby, Gusum och på Gusums bruksmuseum i Syntorp, Gusum.

Mer informationHitta hit

Glashyttan i Gusum

Vill du se en god konst, kom och se glas och målningar i vår utställningslokal.

Mer informationHitta hit

Valdemarsviks Hembygdsförening

Valdemarsviks Hembygdsgård visar våra samlingar med fotografier, gamla saker och mycket annat. Vi har också kaffeservering.

Mer informationHitta hit

Diana och Nils Ringborg – Öjelsbo Gård

Öjelsbo Country House Öjelsbo är en gård på den östgötska landsbygden beläget utanför Valdemarsvik. Vårt Country House har närhet till skog, natur, sjön Vindommen, djur och personliga möten. Öjelsbo omnämns redan 1476 och drivs idag av Diana & Nils Ringborg. Gården erbjuder många olika aktiviteter såsom middagar, jakter, fiske, yoga mm. Öjelsbo drivs av solenergi.

OPERA 1 oktober kl. 18.30 Romanser och arior Tenoren: Tobias Hellberg Pianist: Ola Ottosson.

Hitta hit

Fänge gård

Självplockning av majs och försäljning av potatis, finns även Loppis.

Mer informationHitta hit

Långrådna Gårdsloppis

Försäljning av grönsaker och potatis. Försäljning av blommor. Servering av Kaffe och våfflor.

Hitta hit

Bisysslan

Jag heter David Fogelberg är 74 år, biskötare sedan 43 år. Jag odlar drottningar och tar fram avläggare och säljer honung till vänner och bekanta samt på olika marknader. Jag har ett 15-tal bisamhällen på tre olika platser i Östergötland. Är utbildad kursledare för att hålla biodlingskurser

Hitta hit

Pernilla Wahlman

Kägglahus Gård. Säljer potatis, lamm- och griskött samt korv. 

Hitta hit

LarsGarage

En samling av bilar, mopeder, tv,radio, telefoner, leksaker mm. Inträde vuxna 50:-, barn under 15 år gratis.

Hitta hit

Hemma hos Elsa

Liten butik på landet där vi säljer noga utvald inredning och handplockade produkter med det lilla extra för alla. I vårt sortiment finner du ljuslyktor, ljus, krukor, kuddfodral, dukar och plädar.

Mer informationHitta hit

Gustavssons Traktorer & Bilar

Veterantraktorer och veteranbilar visas och dess historik berättas.

Hitta hit

Skeppsfurneringen A100 i Fyrudden

Vi säljer Tretorn, Holebrook, trangia kök, oljelampor från strömshaga och marina tillbehör.

Mer informationHitta hit

Utställare i lokaler på Storgatan

Per Rosenqvist

Silversmide, trådslöjd, skinn och en del återvinning.

Mobiltelefon: 070-515 26 89
E-post: slojdarper@telia.com

Åsa L Winterqvist

Konstnär, designer och lite husritningar. Master of Fine Arts.

Arbetar i material som akryl på duk, blyerts på papper samt betong och textil. Exempel på textilt arbete är en handtuftad matta till svenska konsulatet i New York eller en blixtlås armatur till ”Ny Vy Gusum”.

Önskar med mitt måleri belysa ett för många med mig viktigt och intressant ämne, diabetes. Varje dag får omkring två barn typ-1 diabetes i Sverige. 2021 orsakade sjukdomen fler än fyra miljoner dödsfall. Det är ett dödsfall var åttonde sekund. Då jag som 10 åring blev typ 1-diabetiker vet jag vilka begränsningar sjukdomen kan ge i livet.

Till mina hus är det alltid omgivningarna som formar huset. I vårt nordiska klimat låter jag ofta husets sträckning avskärma solen sommartid och när solen står lågt vintertid får solen lysa in. Har ritat ett hus som är under uppförande till mig själv och min man Peter vilket är så spännande. Huset svävar 8 meter upp i luften på V-formade pelare, vilka är utplacerade på ett kraftigt sluttande berg. Huset har endast en kontaktpunkt med berget. Vill låta huset vila på bergskammen med obesvärad viktlöshet även om de V-formade pelarna är kraftiga för att ge ett stabilt intryck. För tillgänglighet kommer det finnas en hiss till husets entré. Välkommen att besöka min Instagram för bilder.

Mobiltelefon: 073-360 06 92
E-post: alw@telia.com

Christina Ährlin

Trasmattor, återbruk av gamla textilier. Andra bruksföremål, dukar,handdukar, miljövänliga disktrasor, plädar inför en kall vinter.

Adress: Tolsum Lundby 1, 615 75 Ringarum 
Mobiltelefon: 073-422 72 29
E-post: christina.012130006@telia.com

Koppartorps Gård

Lammskinnen säljs i vår gårdsbutik. Gotlandsfåren är unika med sitt lockiga o glansiga pälshår i gråskalans nyanser. Mjuka o härliga i flera klipplängder samt tvättbara i maskin.

Adress: Koppartorps gård 1, 615 96 Gryt
Mobiltelefon: 070-391 81 93
E-post: info@koppartorp.nu

Maria Bergendahl

Drejade, kavlade och skulpterade föremål. Rakubränning och japanska tekniker.

Adress: Karlsborg, Hannäs, 597 96 Åtvidaberg
Mobiltelefon: 070-617 16 19
E-post: iris.maria.lovisa@gmail.com

Therese Dahlgren

Min konst handlar mycket om kraften som bor inom oss, våra känslor och energin som är i rörelse. Jag målar med olja i abstrakta former men även en del figurativet. När det gäller keramiken så är jag lite rubost i kanten. Vill inte ha det perfekta för livet är inte perfekt. Även där ska rörelsen i livet synas. Jag använder stengods lera.

Mobiltelefon: 073-141 42 41
E-post: therese.dahlgren2@gmail.com

Maria Hultsberg

Bruks, och konstföremål i stengods. Är utbildad keramiker, Nyckelviksskolan, Lidingö år 2000 samt praktik hos keramiker Annika Sebardt-Velve, Blås och Knåda, Stockholm.

Adress: Fredriksnäs Skola, 615 91 Valdemarsvik
Mobiltelefon: 073-813 92 90
E-post: heimaone@hotmail.se

Bogachkova Alena

Jag föddes i Ryssland, tog examen från Akademien för arkitektur och konst. Nu bor jag i Norrköping, jag ritar i abstrakt stil. Jag gillar att hitta nya tekniker och tekniker inom måleri.

Adress: Nygatan 59, 602 34 Norrköping
Mobiltelefon: 079-357 17 75
E-post: bogachkovaalena@gmail.com

Jan Aronsson

Jag slöjdar främst i Björk och En, i björk täljer jag främst våra vilda djur Älgar, Grisar mm och i en gör jag Ljuskronor, Grytunderlägg mm.

Adress: Jan Aronsson, Stora Mossen Torpet, 615 95 Valdemarsvik.
Mobiltelefon: 070-654 92 58
E-post: janllil.aronsson@gmail.com

Pia J. Stengard

Konstsmycken i silver, väggur och bruksföremål i keramik.

Adress: Garvaregatan 10, 615 30 Valdemarsvik.
Mobiltelefon: 073-828 83 36
E-post: ateljen@piajstengard.com

Sigbritt Segergren

Tar tillvara begagnade tyger och syr kassar, kuddar dukar och lapptäcke mm.

Adress: Älgerum Klockarekullen 1, 615 94 Valdemarsvik
Mobiltelefon: 076-160 76 60
E-post: segergren48@gmail.com

Margareta Bergstrand

Jag målar uteslutande i akvarell. Framförallt landskap och skärgårdsmiljöer. Kurser: Akvarellmuseet i Skärhamn 2002, Antibes 2017, Stockholm 2017, Gryt 2020, 2022. Utställningar: Gryt visar 2022.

Adress: Korsudden 6 , 615 96 Gryt
Mobiltelefon: 070-838 62 31
E-post: margareta.bergstrand@gmail.com

Anders Kroon & Emma Flemström

Vi har en egen liten keramikverkstad hemma i källaren, startade 2014. Vi har även en liten butik i huset. Skänker en del objekt till välgörenhet, säljer också en del om än i liten skala.

Adress: Vrinnevigatan 83, 603 58 Norrköping
Mobiltelefon: 070-859 68 31
E-post: akroon49@gmail.com

Vikky Schander

Naivistisk konstnär där humorn betyder allt. 

I vardagen finns det vackra och det långsamma, när man uppmärksammar det ger jag betraktaren en igenkänningsfaktor som ofta leder till ett fniss. Jag varvar det med känslor om självförakt och stundtals med mörka teman där hjälper humorn till att skapa en distans för att gå vidare i mitt skapande. Vidare spelar kulören stor plats och är ett starkt kännetecken för mig, brytningspunkten är ofta där med vackra och varma färger i ett ganska groteskt motiv.

Kulören är grundpelaren som bär upp humorn och de naivistiska figurerna. Jag arbetar både med skulpturer i papier mache och med målningar i akryl eller akvarell. Jag kombinerar gärna de två första så jag får en miljömålning till mina skulpturer. 

Adress: Djurgårdsgatan 16
Mobiltelefon: 070-736 18 17
E-post: vikkys@hotmail.com

Clara Lindegren

Akrylmålningar och konsttryck. jag är uppvuxen i Valdemarsvik men bor numera i Stockholm. Jag arbetar på TV4 och som illustratör. Har gått konstfacks animation och animerad film. Mina motiv är i stort sett alltid djur och natur.

Adress: Sickla allé 13, 131 65 Nacka
Mobiltelefon: 073-600 63 65
E-post: clindegren@yahoo.com

Nallar och annat

Har hantverk av stickat, sytt och lite bakat. Stickat är bla. sockor och vantar.

Adress: Askedal Gammelgården
Mobiltelefon: 073-157 35 93
E-post: gunvor.askedal@gmail.com

Britt-Inger Malmquist & Elisabet Larsen Cederström

Åsviks Betongkonst startade upp våren 2022. Vi gör allt från grunden och får vi en idé så måste vi testa om det går att göra med enkla medel för vi använder inga gjutformar. Därför finns det inte två konstverk som är lika  utan alla är unika.

Adress: Sandlyckevägen 4, Valdemarsvik
Mobiltelefon: 073-447 95 99, 070-815 88 97
E-post: britta.malmkvist@hotmail.com

Bengt Eriksen

Jag tillverkar knivar, först och främst fällknivar men jag gör även lite smycken  av fossilt material som Mammut bete och tand gör även magnetlister till köksknivar samt fisk klubbor (kallas för priest eller prest).

Adress: Bladgatan 13, 615 31 Valdemarsvik
Mobiltelefon: 070-776 63 80
E-post: bengt.eriksen@hotmail.com

Stellan Ekegren

Axplock

Mobiltelefon: 070-405 29 85
E-post: stellanekegren@gmail.com

Siv Kvarnström

Hembakat.

Mobiltelefon: 073-039 04 07
E-post: sivkvarnstrom@hotmail.com

Mimmi Malmström

Fritidsförfattare som givit ut tre böcker om de medelålders kvinnorna Aina och Lotta. En duo med stor fantasi, nyfikenhet och humor. Den tredje boken blev nominerad till Selmapriset 2020.

Skriver även på facebook och Instagram under #kattenblomgren #dagensblomgren små funderingar från kattens synvinkel. En berättelse i bokform om Blomgren (katten) kommer i början av nästa år.

Mobiltelefon: 073-048 70 32
E-post: mimmi65@hotmail.se

Moelia Sundström

Mitt namn är Moelia Sundström och jag är en lokal träkonstnär i Gryt och Valdemarsvik. Jag gör trätavlor där jag karvar, hugger och skär jag ut motiven för hand.

Min konst är inspirerad av den svenska skogen, sagor, berättelser, växter och djur. I mitt arbete använder jag mig av hållbara material och målar endast med naturliga pigment.

Är utbildad inom trähantverk, traditionell måleri och smide på Vadstena Folkhögskola.

Mobiltelefon: 073-536 50 46
E-post: mimoliko@hotmail.com

Louise Flygt

Jag utför omklädsel och stoppnings arbete på möbler. Gardin och drapperi sömnad.Bil och Båt klädslar.MC och Mopedsadlar mm Försäljning av Tyger från kända fabrikat Övrig tapetserarmaterial.

Mobiltelefon: 070-627 76 79
E-post: louizes@telia.com

Barbro Björkman

Författardebut med novellsamlingen”Glastrappan” utgiven av förlaget Ekström&Garay  240222. Glastrappan är en novellsamling som bygger på mina erfarenheter som sjuksköterska under många år från norr till söder där jag mött människor i olika miljöer och med olika livsöden men som alla har det gemensamt att försöka hitta en väg ut ur ensamhet och utsatthet. Min passion för skrivande har mynnat ut i författardebuten ”Glastrappan”

Mobiltelefon: 073-058 96 47
E-post: hedwig@telia.com

Carin Aldén

Gör trasmattor stickade grytlappar, raggsockar, vantar stora och små.

Mobiltelefon: 070-652 47 49
E-post: Ring för e-post.

Valdemarsviks Riksteaterförening

Informerar om teaterföreningens verksamhet, föreställningar och medlemskap. Utlottning av fribiljetter.

Mobiltelefon: 073-808 31 61
E-post: bengt-otto.ottosson@edu.valdemarsvik.se

Susanne Leifors

Visa upp sig med ägg, honung, fårskinn bl.a.

Mobiltelefon: 070-882 54 00

Leila Lagrén

Är passionerad såklart, det är vi nog alla ! Jag har varit med på Liljevalchs 2 ggr 2020-2021, i konsthallen som i en tävling med kreativ paus och 2021 vårsalongen med ”Femmes du monde 2020” medlem i Konstnärsförbundet Regionöst öst och Östgöta Konstnärsförbundet och en rad andra. Östgötakonstnärer också , i år internationell konstnär med artistcode” från Louvré . Och konstkritik stålnacke . Nu hemkommen från luxexpothebox och snart Louvré expo de carussel , samt varit i Artexponewyork i april. För att nämn några , Är också utbildad i dekormåleri design . Tecknar , och olja akvarell. Tar emot beställningar och jobb från kommuner och landsting,  lite kort om mig, älskart.

Adress: Solberga gård 1, Johannelund, 61490 Söderköping
Mobiltelefon: 072-587 97 13
E-post: leila.lagren@gmail.com

Samarbetspartner

Samarbetspartner